Metallinetsimen tilaus.

Alkuun kyselin tuota metallinetsintä jo joulukuussa 2007, lähetin tiedustelun nettisivun kautta ja pyysin hinnastoa. Tuo tulikin aika pian sähköpostin välityksellä. Aivan asiallisesti kaikki hinnat ja kerrottu hieman metallinetsimien ominaisuuksia. Mutta tässäkin, niin kuin kaikissa muissakin kotimaisissa sivuissa, on tuo sama puute, missään ei mainita mitä tuohon toimitukseen kuuluu. Ainoastaan metallinetsimen mallinumero ja siitä joitain ominaisuuksia sekä hinta. Myyjälle ilmeisesti on aivan selvää mitä pakettiin kuuluu, vaan voisi sen myös kertoa mahdolliselle asiakkaalle. Tuollainen ei missään nimessä riitä hankinnan tueksi. Kunhan sivuilla olisi myös se, mitä tuohon hintaan kuuluu, niin ei tarvitsisi kysellä näitten asioitten perään. Vieläpä kun eivät kaikki myyjät halua tai viitsi tai ehdi vastailemaan kysymyksiin, ne yleensä jäävät ilman kauppaa. 

Tietoa kyllä löytyy, vaan se on pieninä murusina siellä täällä, ja yleensä rivien välissä. Ulkomaisilta sivuilta löytyy monenkaltaista tarjousta, on mukana kuulokkeita, säilytyslaukkuja, lapioita, kelansuojia ja mitä milloinkin asiaan liittyvää. Näistä on tehty paketti jota tarjotaan metallinetsimen mukana, joko etsimen oston yhteydessä erikoishintaan, tai erikseen ja johonkin hintaan. Tällaiset tarjoukset puuttuvat kotimaisilta toimittajilta kokonaan. En sellaisia kuitenkaan missään sivuilla ole huomannut.

Ulkomaisilla sivustoilla on kerrottu metallinetsimistä yleensä paljonkin asiaa ja joitain käyttäjien kommentteja ko. etsimestä, yleensä kyllä kehuja, ja löydettyjä esineitä yms. positiivista asiaa. Harvemmin mitään negatiivista. Kuitenkin niistä sivuista näkee että niihin on panostettu huomattavasti enemmän kuin kotimaisiin sivuihin. Ainoa poikkeus minkä olen kotimaisista löytänyt on juuri tuo T:mi Mac Gunell sivut, jossa on metallinetsimistä kerrottu kohtuullisen paljonkin asiaa.
Sieltä myös tuon omani tilasin 29 tammikuuta 2008. Kun lähetin tuon tilauksen niin ei kuulunut sen jälkeen mitään muutamaan päivään. Tarkoitan tällä sitä että, tuosta olisi voinut lähettää esimerkiksi tilaus vahvistuksen, siitä että tilaus on mennyt perille. Ja kun paketti viedään postiin, niin tuon paketin seuranta koodin olisi myös voinut lähettää, jolloin olisi voinut seurata tuon paketin kulkemista ja saapumista postiin. Nämä molemmat ovat vain sitä, että lähettää sähköpostissa ko. tiedon, ei varmaan ole kustannus kysymys.

No tuo paketti tuli vielä samalla viikolla kun sen tilasin, siinä suhteessa nopeaa toimintaa. Lähettäjä kyllä oli toinen, GeoPower jonka sivut ovat päivitystä vaille, eli ei löydy muuta kuin aloitussivu ja valitus että sivut on kesken. Kun tuon paketin hain postista, pisti hieman epäilyttämään tuo ihme helinä ja kilinä, mitä tuo paketti piti kun sitä käänteli. Yritin sitä sitten varovasti kääntelemättä kuljettaa kotiin, kun näytti että tuolta paketin sisältä näkyi jotain paperiakin kannen välistä. Otin tuosta muutaman kuvankin samalla kun sitä aukaisin, niin kuin vain varmuuden vuoksi.

Siinä tuo paketti kotona pöydällä, vielä kiinni ja jokin paperi pilkottaa kannen välistä, päältäpäin näyttää muuten suhteellisen ehjältä.

Seuraavaksi teipit leikataan irti ja katsotaan mikä kilisee ja helisee sisällä.

Löytyi kuitti lasku ja käyttöohje, paketin kansien välistä, pakettikortin liima piti kiinni, muuten olisivat jääneet matkalle. Mitähän muita papereita olisi kuulunut olla mukana, jos ovat olleet samassa nipussa niin mahdollisesti liukuneet pois ja pudonneet matkan varrelle.

Kilinän ja kolinan syykin selvisi. Paristopakkaus hajonnut ja paristot pyöri pitkin laatikkoa, hiukan kävi myös ihmeelleni tuo pakkaustyyli, etsinkelan johdot liittimineen pyörii pitkin laatikkoa ilman mitään sitomista mihinkään, eikä mitään muutakaan pehmustetta mukana. Aivan kuin ne olisi vain heitetty laatikkoon suoraan jostain esittelyhyllystä, yleensä kun valmistaja pakkaa, ne on tosi hyvin pakattu, oli laite mikä hyvänsä.

Paristopakkaus hajalla ja paristot pitkin laatikkoa.

Kaikki paristot oli siitä huolimatta kulkeneet mukana. Etsinkelan johdon liittimet aiheuttivat myös epämääräistä kilinää suljetussa laatikossa.

[Takaisin] [Ilmaisimen kokoonpanoon]

Kotisivulle