Metallinetsimen kokoonpano

Kokonpanossa ei mitään merkillistä ole, etsinkela varteen kiinni ja liitin kiinni sekä paristot paikoilleen ja opiskelemaan käyttöohjetta.

Siinä ne osat mitä laatikosta löytyi. Etsimen varren yläosa jossa kiinni tuo varsinainen ilmaisin laatikko ja paristokotelo jossa on myös kaiutin ja liittimet kuulokkeille ja laturille jos käytetään akkua tai akkuja. Kopioitu käyttöohje, yhdellä nitojan hakasella yläkulmasta niputettu kiinni. Valkea iso kiekko on isomman kelan suojus. Kuulokkeet, ja kaksi etsinkelaa halkaisijaltaan 250 mm ja 150 mm. Paristo pakkaus puuttuu kuvasta, kaikki muu on tässä mitä laatikosta löytyi, myös kaikki pakkaustarvikkeet.

Ilmaisin laatikko. Ei millään nappuloilla pilattu. Oikean puoleinen virtakytkin ja kaiuttimen äänenvoimakkuus säädin. Oikea painike "ENTER" jolla päästään valikkoihin ja hyväksytään kohde, joka valitaan vasemmalla kierrettävällä nappulalla "SCROLL". Vielä "PIN POINT" painike jolla suoritetaan tarkka paikannus. Sekä tietenkin iso näyttöruutu. Pitäisi olla helppo käyttää.

150 mm etsinkela.

250 mm etsinkela. Suojus painetaan etsinkelan päälle alapuolelta, jolloin etsittäessä tuo etsinkelan alapinta ei naarmuunnu.

Etsinkelan varren jatkoskohta ja pituuden säätö sekä pyörimisen esto. Jousitappi sopivaan reikään jolla voidaan pituus säätää sopivaksi. Sopivan pituuden löydyttyä lukitaan vielä harmaalla renkaalla jatkos liikkumattomaksi. sen jälkeen kierretään johto varren ympärille jolloin se pysyy paremmin liikkumattomana, eikä tartu joka oksaan kiinni.

Etsinkelan liitin on lukittava audioliitin, varmaan sopiva tähän tarkoitukseen, ei kyllä vesitiivis.

Liitin kiinni ilmaisinkopan pohjassa olevaan liittimeen.

Paristot paikoilleen paristotilassa olevaan pariston pitimeen, pidin paikoilleen, liitin kiinni ja kansi kiinni. Ruuvit ovat sormiruuveja joilla paristotilan kansi kiristetään, ei työkalulla. Mustat nupit tuossa kuvassa ovat liittimien kannet, toinen kuulokkeille ja toinen laturin johtoa varten, sen verran toistaiseksi olen siitä liittimestä tietoja löytänyt että se todella on sitä varten, ei muuta, ei mitään missään, miten päin nuo plus ja miinus johdot tulee liittimeen, käykö siihen minkälainen muuntaja, laturi vai mikä. tutkitaan asiaa tuonnempana.

Ei muuta kun sähköt päälle ja kokeilemaan. Laitteesta löytyy myös Suomenkieliset valikot jotka voi valita käynnistyksen yhteydessä omalla tavallaan. Näytöllä näkyy ylhäällä palkki tai osoitin joka liikkuu asteikon yläpuolella, asteikko esittää ns. ID-numeroilla, löydetyn materiaalin vasemmalta alkaen, rautaa ja jalompiin metalleihin oikealle, numerot 1...20. Sama esitetään alhaalla vasemmalla numeromuodossa. Asteikon alapuolella esitetään mistä materiaaleista ei anneta käyttäjälle hälytystä, eli tässä näytöllä numerot 0.1.2.3. rauta ei anna hälytystä. Alareunassa oleva lampunkuva kertoo että, näytön taustavalo on käytössä. Siitä oikealle ylempänä kelan koko ja sen alla pariston varauksen ilmaisin. Niistä oikealle on tuo ilmaisun tutkanäyttö, eli ilmaisimen signaalin voimakkuus näytetään graafisesti. Kuvassa pelkkä viiva. Tuo viiva paksunee ilmaisun mukaan.

[Takaisin] [Valmiit etsintäasetukset]

Kotisivulle