Ensimmäinen etsintäkoe metallinetsimellä.

Kaikesta huolimatta joskus pääsee etsimään ilman suurempaa yleisöä ja saa kaivaa ihan rauhassa, ja harjoitella etsimen käyttöä jossain uimarannalla helmikuun puolivälissä, kun lunta on melkein napaan saakka ja pakkasta 25 astetta. No ei kyllä nyt tänä vuonna, kun tuota pakkastakaan ei ole kuin aste pari toisinaan ja luntakin jossain ihan vähän, maakaan ei ole pahemmin jäässä muualta kuin siitä kohden, jossa ilmaisin antaa hälytyksen, ja pitäisi ruveta kaivamaan. Kun viimein saa kaivetuksi kuopan niin löytää jostain jäätyneen maan palasta tinapaperin tai pullonkorkin, onhan tuo ilo ylimmillään.


Rantaa Helmikuussa 2008 Paikoin jopa jäässä.


Tuosta ensiksi raivataan jäät ja roskat pois niin voidaan käyttää metallinetsintä, kylmältä näyttää.

11.02 2007 sattui olemaan sopiva päivä pieneen etsintä kokeiluun ja menin tuonne yleiselle uimarannalle, josta kyllä tiesin että sieltä löytyy kaikkea muuta, kuin jotain kolikoita. Vaan löytyi niitäkin muutama, ei mitään arvokkaampaa mutta kuitenkin sen verran että voi sanoa että löytyi. En kyllä etsinyt muualta kuin sellaisesta paikasta joka sattui olemaan paljas lumesta ja jäästä. Monessa paikassa tuo etsin antoi hälytyksen, josta ei saanut kaivettua, koska maa oli jäässä, tai tienkohdassa jossa oli suurikokoista sepeliä ja kiviä. Pienellä kukkalapiolla on turha kaivella noita sepelikasoja ja suurempia kiviä, siinä ei saa muuta kuin tuon lapion varren poikki, kertoo nimim. "Kokenut".

Löytyi noita pullonkorkkeja, niin kruunukorkkeja kuin vanhempia repäistäviäkin korkkeja, ja myös kierrekorkkeja, sekä alumiinipaperia ja muutama ruostunut pultti ja nauloja yms. Näitten roskien lisäksi muutama kolikkokin. Tuo ensimmäinen etsintä reissu meni ihan odotusten mukaan, en mitään suurempaa edes odottanut löytäväni, kunhan kävin harjoittelemassa tuon laitteen käyttöä.

Muutamasta kolikosta vielä kuvakin.


Mikähän tuo syöpynyt kiekko olisi, muut 1penni ja 10 penniä.

Pistin nuo kolikot yöksi uimaan etikkaliemeen ja aamulla olivat hieman paremman näköisiä.


Siinä ne 1,5 ja 10 penniä.


5P vuodelta 1963, 1P v.1975 ja 10P v. 1996

[Takaisin]

Kotisivulle