Lämpöpatterit saattavat myös vuotaa.  

[ Takaisin ]

Muutama vuosi sitten ostin pesuhuoneeseen tuollaisen öljytäytteisen lämpöpatterin. Kaikki meni ihan mukavasti jo toista vuotta, vaan kun tuli hieman kylmempää ja patteri joutui töihin, eli lämmittämään huonetta, niin toisinaan lattialle ilmestyi öljytippoja muutaman päivän välein.


Öljytippoja lattialla toisinaan, joskus yksi pieni ja toisinaan hieman enemmän, miten milloinkin. 


Siitä sitä on tippunut ja valunut pitkin patterin alareunaa.


Sitten oli jo hieman enemmänkin tuota öljyä lattialla.


Öljytippa kohta tipahtaa lattialle.


Tippoja on muutama tullut.

Eräänä iltana kun oltiin käyty saunassa ja avattiin ikkuna joksikin ajaksi, piti kuivata tuota pesuhuonetta. Eipä mennyt kauaakaan kun kuului pesuhuoneesta ihme tuhahdus ja kun menin katsomaan niin siellä olikin öljyä lattialla jonkin verran ja hyvää vauhtia valumassa kohti viemäriä. Eipä tullut mieleen että missä se kamera oikein on, kun oli paremminkin kiire kuivata tuo öljy paperiin ja korjata ja siistiä lattiaa. Siinä samassa sitten pitikin katkaista sähkö tuosta patterista, tuntui edelleen lämpiävän ja öljyä tuli jostakin näkymättömästä paikasta edelleen.


Eipä ainakaan tuosta näytä vuotavan jossa tuo sähköliitäntä ja termostaatti on kiinni.

Eipä siinä mitään, kun hakemaan kuittia jostain kaapin kätköistä, ja löytyihän se. Patteri oli ostettu 2kk vajaa kaksi vuotta sitten, vaan tuossa kuitissa ei ollutkaan tuota takuuaikaa merkitty. Aikani tuota jostain netistä haeskelin ja ihmettelin, vaan en sitä sieltäkään löytänyt. Kävin myyjäliikkeen neuvonnassa kyselemässä miten on takuun kanssa kuinka pitkä jne. ja kyllä tuollaisen patterin pitäisi kestää muutamia vuosia eikä vajaa kaksi vuotta. Tuota sitten myyjän edustaja selvitteli ja sanoi että takuu on kaksi vuotta, ei siinä mitään tuo takaisin puretaan kauppa koska vastaavaa ei edes maahantuojalta ole saatavissa enää tänä vuonna. Tuo meni aivan niin kuin pitikin, vaikka kauppa olikin lopettanut toimintansa siellä josta tuon patterin ostin, siitä huolimatta toisessa paikassa tuo korvattiin aivan asiallisesti.

Eihän tämä taaskaan tähän loppunut. Täytyi hakea tilalle uusi lähes samanlainen patteri koska eihän sitä kylmässä viitsi pestä. 

Kävin hakemassa eräästä paikasta kaksi samanlaista patteria, otin hyllystä uuden paketin joka oli hyvin teipattu kiinni ja vielä toisenkin, katsomatta mitä paketissa on. Olisi kannattanut katsoa olisi päässyt huomattavasti vähemmällä ajamisella. Kun pääsin kotiin ja ajattelin pistää patterin paikoilleen niin pakettia purkaessa tuli pieni yllätys, ei sentään vuotanut, vaan oli ilmeisesti ollut kasan alimmaisena.


Termostaatin kotelo murtunut alareunasta.


Myös yläreunasta.
Lisäksi vielä koko patteri oli yläreunasta väärä, hieman vajaa 10mm keskeltä kaarella.

Eipä muuta kuin toinen paketti auki ja ihmettelemään sitä.


Samoin toisesta patterista oli tuon termostaatin kotelo murtunut yläreunasta.
Yläreuna tuostakin oli kaarella keskeltä yli 10 mm.
Alareunakin oli kaarella vaikka ei niin paljon kun yläreuna.

Eipä siinä mitään taas valitusta myyjälle ja selitystä vaan tuokin onnistui aivan niin kun sen kuuluukin onnistua. 

Siihen pitäisi voida luottaa, oli liike mikä tahansa niin, kun ottaa paketin hyllystä, se on sellainen kun paketin päällä kerrotaan, ilman kolhuja ja muutenkin priima kunnossa. Täytyyhän kassalla maksaa tuotteesta täysi hinta, vaikka paketti olisi tyhjä, ellei sitä ole tarkistettu hyllystä ottaessa. Tällaisia tuotteita ei saisi olla hyllyssä, jotka on vaurioituneet jossain kuljetuksissa tai siirroissa. Myös kuljetuksissa kaivataan huolellisuutta ja varovaisuutta, niin kuormauksissa kuin siirroissakin. Näissä pattereissa olleet vauriot ovat peräisin juuri sellaisista huolimattomuuksista joissa lastataan raskasta tavaraa toisten päälle, jolloin ne alimmaiset kantavat koko painon, tuskinpa ovat tehtaalta lähteneet tuollaisessa kunnossa.

[ Takaisin ]