Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa.


  Oryctes nasicornisPihalta löytynyt olio. Pieni kevennysjuttu ettei jutut mene pelkäksi valitukseksi.

Ihmeellistä tapahtuu  tai sitten ei.

  Matkalla etelässä, Teneriffalla ja Puerto De La Cruzissa.


Tältä sivulta saattaa löytyä lähes mitä tahansa, mitä kaupasta voi ostaa, ja on syytä suhtautua avoimin mielin, voi myös ottaa ihan vakavissaan, koska nuo ovat jo maininnan arvoisia virheitä ja mokia.....

Suositeltavaa katsottavaa kaupan hankinnoista vastaaville, jotka hankkivat kauppaan myytävää tavaraa. Olisi ihan mukavaa jos ostettu tavara olisi myös kotona samanlainen ja toimiva mikä oli kaupassa esillä. Nykyään on ihan hyvin tavarat esillä kaupassa, ja siinä vieressä on kasa pakattuja, joissa pitäisi olla samanlainen toimiva tuote kuin esillä olevakin. Mutta ei se aina ole samanlainen, niin valitettavaa kuin se onkin. 
Osta sika säkissä, kotiin tullessa mukana on lammas. 
Toisinaan jopa hinnat saattavat olla mitä sattuu, ja kassalla tulee yllätys, maksoiko se noin paljon. Siinä tapauksessa se tavara täytyy jättää ostamatta ja kassalle, jollei sitä saa ilmoitettuun hintaan. 

Olenko minä yksin ongelmien kanssa, eikö kellekään muulle satu tällaista. Toisinaan tuntuu että koko maailma on vastaan, kun kaupoistakaan ei saa kunnon tavaraa, minkälainen tuuri sattuu milloinkin olemaan. Toisinaan saa jotain sellaistakin joka toimii, niin kuin sitä odottaa, mutta lähes aina on tavarassa jotain huomautettavaa. Ja kaikesta ei aina jaksa edes valittaa, vaikka pitäisi. Tänne aion kerätä omalle kohdalleni sattuneita tapauksia.


  Aurinkokennovalaisimet.  Mainoslehtien ilmoituksilla kaupattava huipputuote ?!?!.

  Lyhdyn ohje. 30/11 2007 Mukana tullut ohje ja varoitusteksti.

Airamin sininen LED valosarja.  1/11 2007 Ei toiminut, osa lampuista pimeänä.

Oksasilppuri toimi aikansa, eikä varaosia ! 25/06 2008 Löytyi kuitenkin ! 06/07 2008

Energiansäästölamput. Vaihdettiin muutama 06/01 2009, ja lisää vuona 2010.

Lehtien tilaukset ja mainokset. 28/01 2009

RUUKKUKASVIPYYDYS ? Pyydystetäänkö ruukkukasveja ?

Tässä taas juttua tavaran toimituksesta, kun tavara tilataan jonnekin, ja se onkin lopulta toisessa paikassa. Juttu PDF tiedostona, sähköpostivaihtoa sinne ja tänne. 

Etsiskelin uutta kameraa, ja löysin sopivaan hintaan sellaisen netin kautta, Cyberphoto nimisestä liikkeestä. Canon Digital Ixus 100 IS. Syystä, että tuo vanhempi Ixus jo rupesi temppuilemaan, ja etsinruutu näytti kuvassa epämääräisiä varjokuvia, ja väritkin oli siinä ihan omanlaisensa. 22.07 2009 


Aurinkolippa ja tuuliohjain. 08.10 2009 Sekä hieman ihmettelyä myös noista tavarantoimituksista ja kuljetuksista kun nekään ei aina mene niin kuin pitäisi. Juttu PDF tiedostona jossa suurin osa on pelkkää sähköpostilla tapahtuvaa tietojen vaihtoa varustettuna muutamilla kommenteilla.


Pulttipyssy 20.10 2009.  Tuli hankittua kone pyöränmutterien aukaisuun, joka ei taasen toiminut.

  LED-spottivalot.  26/10 2010 Pitääkö kaikki paikkansa mitä paketin päällä lukee.

Matkahuollon nopeita toimituksia kotiinkuljetuspalvelussa.

GPS dataloggeri ?? 14.02 2011 Toimii tai sitten ei. 

Lämmitysvaikeuksia öljytäytteisten patterien kanssa 25.02 2011.


Käytettyäkin tavaraa on myynnissä.

Tavaraa voi myös korjata, ellei se ole aivan käyttökunnossa.

  Marvill Spyro , tarina polkupyörästä ja sen korjauksesta.


Elämmekö oikeusvaltiossa ???  Toisinaan tuntuu että tämä onkin diktatuuri.
Juttu Kauppalehden sivuilta, Näin sinua huijataan.


Sitten on myös sellaisia tapauksia joissa myyjä tai toimittaja kantaa vastuunsa niin kuin pitääkin.  
Niistä ei sen enempää juttua voi kertoa, kuin mainita tavaran josta oli kyse ja mahdollisesti toimittajan.

14/10 2007
Olin tuollaisen harrastelehden tilaajana, ja halusin peruuttaa tilaukseni. Lehdellä oli tapana lähettää lasku samaan aikaan kun uusi tilausjakso alkoi. Kun sain lehden, niin samalla olin jo yhden numeron saanut velaksi. Tilaus ehdoissa oli maininta että tilauksen voi peruuttaa 5pv:n aikana viimeisimmän lehden saapumisesta, jolloin ei enää seuraavaa lehteä toimiteta. Eli peruutin tilaukseni välittömästi kun sain tuon viimeisimmän lehden ja laskun. Kuitenkin sieltä tuli vielä viimeisestä lehdestä lasku. Tuosta laskusta lähetin huomautuksen lehden laskutukseen, että olen peruuttanut tilaukseni ja tuon viimeisimmän lehden laskun voisi mitätöidä, koska toiminta on laillista vaan ei oikeudenmukaista. Viimeisin lasku mitätöitiin eikä viimeistä lehteä tarvinnut maksaa.

23/10 2007
Tuollainen Digiboksi USB liitäntään jonka hankin ja maksoin. Illan sen kanssa taistelin enkä saanut sitä toimimaan omassa hitaassa koneessani. Joten vein sen liikkeeseen takaisin, ja selitin etten saanut sitä toimimaan, varmaankin siksi että kone oli liian hidas. Sain siitä rahani takaisin sen suurempia mutinoita kuulematta. Näin kuuluu toimia.

14/11 2007
Ja taasen tuolla Huittisissa, eräässä liikkeessä, kun ostin tuollaisen puutarha setin johon kuului 2 tuolia ja pieni pöytä, valmiiksi pakattuna, nostelin ostoskärryille. Hinta oli 79,00€ ja vieressä pieni huomautus että viimeiset myydään -30% alennuksella, ja kassa laskee hinnan. Eipä muuta kuin muutakin tavaraa kärryyn ja kassalle. Kaikki meni hyvin kunnes kassalla ihmettelin loppusummaa, joka oli hieman liian korkea mielestäni, joten huomautin että olikos tuo -30% jo huomioitu summassa. Kassa hieman nikotteli, mutta kuitenkin laski summan uudelleen, jolloin tuo -30% tuli huomioitua. Ilman huomautusta tuo olisi mennyt ihan kauppiaan piikkiin ja kassaan ilman alennusta.

1/11 2007
Ostimme Maskun kalustetalosta ruokailuryhmän, johon kuului pöytä ja neljä tuolia. Valmistusmaa Malesia. Tuollainen pöytä ja tuolit menevät aika pieneen tilaan, kun ne on purettuna ja pakattu oikein. Olihan se aikamoinen yllätys kun noita kasasin, oletukseni oli että jotain puuttuu aivan varmasti. Kokemuksia oli vain noista kotimaisista vastaavista kalusteista, joskus menneiltä vuosilta, eikä niin mukavia. No kun noita kasasin niin yllätys oli että kaikki osat sopivat kohdalleen, ja kaikkia ruuveja ja osia oli tarpeellinen määrä. Ei liikaa, eikä liian vähän, vaan tarpeellinen määrä. Myös sellaisia kun piti, kaikki sopi kohdalleen, ilman porakonetta ja muitakaan työkaluja. Vieläpä tarpeelliset avaimet oli pakkauksessa mukana. Tässä hyvä esimerkki miten pitää olla. 
No loppujen lopuksi siinä kävi niin että, noissa tuoleissa tuo istuinosa jossa istutaan, oli hieman huteraa tekoa, joten ne jouduin vahvistamaan muutamalla rimalla. Yksi vaneri päällinen vaihdettiin myyjän toimesta kun se katkesi kokonaan.


Ja myös niitä joissa kaikki on kunnossa.

Niitä tässä ihmettelin ja mietin mutta ei nyt sattunut tulemaan yhtään mieleen.

Onhan ollut ihan asiallistakin tavaraa, jossa kaikki on kunnossa, esimerkkinä tuollaisista. 
Polkupyörä Solifer Citynex, jonka ostin 19.09 2009, siinä ei ollut muuta vikaa, kun ohjaustangon pidin liian matala ja liian suora ohjaustanko, nuo sain vaihdettua vanhasta pyörästä ja ovat nyt huomattavasti paremmat. Tuo polkupyörän huoltokin on tullut tehtyä, eli pinnojen ja ruuvien kiristykset sekä vaijerien ja ketjujen säätö, tuo huolto tulee lisänä vielä pyörän hintaan. Ajettuakin on tullut jo monen pituisia matkoja lähes päivittäin. 
Seuraavaksi tilailin ulkoiluvaatteita tuolta Erätukusta, ja nekin on ihan sellaisia kun pitikin, ja toimituskin tuli aivan kohdalleen. Ulkoilupuku toimii siten kun sen pitikin, estää tuulen, pitää sateen, eikä pahemmin hikoa sisäpuolelta. 


Kommentteja:  vm.jarvinen@(liikaa_osoitteessa)mbnet.fi

Linkkejä

Kuluttajavirasto ja asiamies. Kuluttajasuoja asiaa ja ajankohtaista.
EU-kuluttaja asiat. Kuluttajavalituslomake löytyy sivun alalaidasta. Samoin ohjeet lomakkeen käyttöön.


Kotisivulle