GERN ZAA0109 murskaava oksasilppuri

Tässä eräänä päivänä ihmettelin, kun tuo oksasilppuri teki totaalisen lakon, eikä enää silpunnut oksia. Asiaa tutkittuani huomasin että tuon murskaavan silppurin terän vastakappale oli kokonaan katkennut. Kuvat selvittävät asiaa. Tuon rikkoutumisen syytä en kyllä keksinyt. Vaan sitten alkoivatkin nuo vaikeudet kun menin myyjältä kysymään tuota varaosaa. Myyjä oli oikein ystävällinen ja avulias ja soitteli huoltoliikkeeseen ja tiedusteli osaa joltain huoltopäälliköltä. Vastaus oli ettei löydy, ja täällä olisi myös muita samankaltaisesti rikkoontuneita laitteita. Siinä sitten aikamme ihmeteltiin ja pohdittiin asiaa, että ei tuollaista osaa ole edes varaosana. Osa on todella yksinkertainen, jopa valmistaa itse, jos vain on jonkinlaisia työkaluja ja tarvittavia aineita.

Silppuri on hankittu v 2006 elokuussa ja nyt on 2008 kesäkuu. Tuon kaiken järjen mukaan pitäisi kestää vielä muutaman vuoden, vieläpä käyttöä jossa se on ollut, suurimman osan ajasta autotallin nurkassa. Käytetty muutaman kerran vuodessa oksien silppuamiseen, johon se ilmeisesti on tarkoitettu. 


Silppurin tyyppikilpi. Kaiken kaltaisia hyväksymismerkkejä, pitäisi varmaan olla hyväksymismerkki myös 
sille että on varaosia saatavissa myös muutaman vuoden kuluttua myynnistä ja valmistuksesta.


Tuon rattaan vastakappale katkennut.


Vastakappale taustaltaan.


Vastakappaleen etupinta.


Olisiko materiaali väärä tai toteutus. Ilmeisesti materiaalin säästö väärässä paikassa heikentää toteutusta.


Pientä jatkoa juttuun

Tuosta rikkoontumisesta meni parisen viikkoa ja ollessani toisessa tavaratalossa näin täysin saman mallisen silppurin joka oli vain eri värinen. Tuota tutkiessani huomasin että tuo oli mekaniikaltaan aivan sama kuin minulla oleva GERN. Eipä muuta kuin lähintä myyjää hihasta kiinni ja kysymään että onko tuohon saatavissa varaosia. Myyjä ei siihen osannut sanoa oikeastaan mitään vaan sanoi että odota hetki niin käyn kysymässä tuolta. Eipä mennyt kauaakaan kun ilmestyi mies joka otti asiasta selvän ja sanoi että löytyyhän noita ja tulee muutaman päivän kuluttua. ja maksaa 10€. Asiahan oli sillä selvä. Kävin hakemassa tuon osan, ja pistin paikoilleen, eikä tarvinnut muuta. Kone toimii taas kuten ennenkin. Vielä muutama kuva tuosta ko. silppurista ja uudesta vasteesta.
Tuota samaa rikkoutunutta GERN silppuria on myynnissä vielä monessa paikassa. Myös monella eri merkillä, ulkomuoto on hieman eri, merkistä riippuen. Tuo leikkaus mekanismi ja koneisto on aivan sama monessa muunkin merkkisessä silppurissa, joten kannattaa olla hieman aktiivinen ja kysellä myös varaosien perään.


Hankkimani varaosa on peräisin LEO merkillä varustetusta koneesta, muovikuoret on hieman eri malliset ja 
väriset.


Uusi vaste on samasta valumuotista tullut vaikka merkki on eri.


Uusi ja katkennut.


Sopi paikoilleen kuin olisi tuohon paikkaan tehty. Eipä muuta kuin kannet kiinni ja töihin.

[Takaisin]