Pulssianturin valmistus.

Teurastettu hiiri oli jokseenkin vanha, jossa oli vielä sarjaliitäntään kytkettävä kaapeli. Kävi siinä mielessä hyvä tuuri, että hiiressä olleet kiekot olivat akselissa kiinni ja akseli oli laakeroitu piirilevyyn, eikä hiiren koteloon, kuten uusimmissa hiirissä on. Niissä on vain hiukan enemmän pohdittavaa, miten toteuttaa laakeroinnin ja välityksen mitattavaan kohteeseen.

       

Hiirestä irrotettu kiekko ja siihen liittyvät osat.

Hiirestä tarvittavat osat. Laakerointi, kiekot ja piirilevyllä olevat optokomponentit. Mahdollisesti myös pala piirilevyä, jossa osat ovat kiinni.

Antureille tehtävä kytkentämuutos.

Pulssianturin kytkentä, käyttöjännite +5V. Mahdollisesti käytössä vielä vaaditaan lähtöihin transistori vahvistamaan lähtöä. Tai toinen mahdollisuus on käyttää Shmitt triggeriä lähdön vahvistimena.
Kun osat on saatu toimiviksi, voidaan jostain kotelosta rakentaa sopiva suoja anturille. Käytin tässä löytämiäni liittimen kytkentä koteloita, joihin sain anturit sovitettua. Yhdelle sivulle laippa, johon porattiin sopivan kokoinen reikä akselin laakerointia varten, anturi on vain puristus sovitteella kiinni laipassa. Voi sen tietenkin vielä varmistaa liimalla. Laippa taas on puristettu ruuvien kanssa kotelon kansien väliin. Toiseen päähän vastaava laippa, josta tulee liitäntä kaapelin läpivienti. Sisäpuolelle vaikka nippuside vedettynä tiukkaan kaapelin ympärille vedonpoistoksi.

      

Anturin kotelointi.

Kotisivulle  Elektroniikka sivulle Edellinen sivu