PULSSIANTURIN tärkeimmät osat Hewlett Packard

HEDS-9140V 

Pulssikiekon lukulaite kolme kanavaa.

HEDS51X0 

Pulssikiekko 500 puls/r + paikoitusp.

Pulssianturi koostuu muutamasta osasta:
  1. Koodi kiekon datalehti HEDS51X0.PDF Kiekko on metallilevy jossa on reunassa reikiä kolmessa rivissä. Kahta ulommaista käytetään pulssien laskemiseen. Reikiä on kiekon kehällä 500 kpl, eli anturista saadaan 500 pulssia kierroksella. Lisäksi kolmannessa rivissä on vielä ns. paikoitus pulssi, jolla saadaan yksi pulssi kierroksella.
  2. Lukupään datalehti HEDS9040.PDF Lukupää on kolmekanavainen. Lukupään mekaaniset mitat. Kaksi kanavaa on käytössä pulssien laskemiseen. Pulssit lasketaan näillä kahdella kanavalla, joista voidaan muodostaa myös pyörimissuunnan ilmaisu. Pyörimissuunta saadaan kahdesta pulssijonosta ilmaistua, kun pulssit ovat keskenään vaihesiirrossa. Eli toisen kanavan pulssi tulee ennen kuin toisen kanavan pulssi. Pyörimissuuntaa vaihdettaessa myös pulssien tulojärjestys vaihtuu. Kolmannelta kanavalta saadaan jokaisella kierroksella samassa kohtaa ns. indeksi pulssi. Pulssia voidaan käyttää esimerkiksi tarkistukseen, että kiekko ei ole pyörinyt omia aikojaan, tai akselilla oleva juoksupyörä ei ole luistanut, tai muuhun vastaavaan käyttöön.
  3. Runko johon edelliset on koottu. Runkoon on rakennettu lisäksi suunnan ilmaisu ja indeksipulssin ilmaisu muutamalla LEDillä.

  Kotisivu  Elektroniikka sivulle  Pulssianturi alkusivu