Pulssianturi

Pulssianturin voi kasata muutamasta osasta , kunhan vain löytää sopivan kotelon osille. Romukoppaa kaivellessani joskus, kun ei sattunut olemaan muutakaan tärkeämpää tekemistä, sattui käteeni jokin pyöreä kotelo jossa oli 4mm akseli keskellä. Kotelo oli muutamalla ruuvilla kiinni reunoistaan, ja sisällä oli piirilevy ja jonkin kaltainen alumiininen kiekko. Olisikohan ollut jonkinlainen kulma anturi. Oli kuitenkin jostain ilmestynyt romukoppaan. Siinä sitten ihmetellessäni ja miettiessäni että mitähän käyttöä tällekin kehittelisi, tuli mieleeni että joskus oli tarvetta pulssianturille jossakin hommassa, saisikohan siitä sellaisen.

Mitähän ominaisuuksia siltä sitten vaadittaisiin. Pulsseja pitäisi tulla jonkin verran kierroksella, ja suuntakin pitäisi tunnistaa. Jossakin kohtaa pitäisi olla myös mahdollinen paikoituksen ilmaisu. Tuossahan tarvitaan jo ainakin kolme erillistä kanavaa. Ja tuntui sitten vähän mahdottomalta valmistaa kiekko jossa olisi kehällä edes 50 reikää, puhumattakaan suuremmasta määrästä.

Sillä kertaa se sitten jäi pelkäksi ajatukseksi. Hiukan myöhemmin sitten satuin huomaamaan jossain luettelossa myytävänä erillisiä kiekkoja, ja kiekkojen lukuun tarkoitettuja palikoita. Sellaiset sitten täytyi tilata ihan kokeeksi. Kun vielä sattui olemaan kiekkokin 4mm reiällä, niin siitä sitten saisi ihan sopivat osat koteloon.

Osat 
Kytkentä 
Lukupään mitat 
Kuvat

Kotisivu  Elektroniikka sivulle