Piirilevyn osat 

Piirilevyllä oleva nauhakaapeliliitin on alunperin suunniteltu käytettäväksi siten, että LCDmoduli liitetään suoraan levyllä oleviin reikiin. Varmaan se siihen sopii niinkin. Kuitenkin tässä on käytetty nauhakaapelia välissä, jolloin johtimet tulee kääntää pareittain ristiin toisessa liittimessä.
Input liitännässä on käytettävissä +5V anturin jännitteen syöttöön, signaalijohdin ja GND piste. Jumppereilla valitaan input liitännän signaalijohtimen toiminta. Suora sisäänmeno PIC piirille J1 kiinni ja J2, J3 auki, jolloin voidaan ohjelmassa määrätä signaalijohtimen toiminta, joko input tai output. Optoerotettu sisäänmeno, J1 auki ja J2, J3 kiinni, jolloin signaalijohdin ohjaa esim. kytkimen avulla optoerottimen sisäänmenoa ja ulostulo on kytketty PIC piirin sisäänmenoon. J4 on LCD näytön kontrastin ohjaus, jollei jumpperi ole paikoillaan LCD näyttö pysyy vaaleana eikä tekstiä näy. Voidaan myös käyttää 10k:n potikkaa näytön kontrastin säätöön, levyn reunassa on liitännät potikkaa varten.
PIC piirin yhdellä nastalla voidaan ohjata piirilevyllä olevaa relettä, samaan on myös kytketty kytkinpanelissa oleva LED. Releen koskettimet on tuotu reunassa oleville ruuviliittimille. Ruuviliittimillä on myös koko laitteen syöttösähköliitäntä. Voi käyttää lähes mitä tahansa pienjännitteistä virtalähdettä, 9V:n paristosta alkaen tuonne 24V:n asti joko sitten tasasähköä tai vaihtosähköä. Piirilevyllä on oma tasasuuntaaja ja suodatuskondensaattori sekä 5V:n regulaattori huolehtimassa sähkön saannista. Eikä pariston suunnalla ole niin väliä, käytettäessä tasasuuntaajaa jännitesyötössä.

Kotisivulle  Elektroniikka sivulle Matkamittari sivulle